Bliv guidet igennem Facebooks privatindstillinger

Nu er det snart sommerferietid og sommeren er da også landet i Danmark. Det betyder selvfølgelig lange dage i solen, hygge med familie og venner, og ikke mindst ferier. og ja, der skal da selvfølgelig tages billeder og laves videoer af det, det er jo trods alt once-in-a-lifetime oplevelser. Hvem vil ikke forevige de dejligste oplevelser i sit liv?

Men når du deler dine oplevelser på Facebook, hvem kan så egentlig se dem? Dine venner, dine venners venner eller alle de mere end 1 milliard brugere?

Her er en guide til hvordan du sætter dine privatindstillinger på din Facebook profil, så du kun deler dine private informationer og opslag med dem, du ønsker.

 

 

#1 Tag et kig på din Facebook profil som andre ser den

Når du ved hvor åben for omverdenen din nuværende Facebook opsætning er, kan du selv beslutte, hvilke ændringer du skal foretage til din privatindstillinger.

For at se din konto som andre se den, skal du logge ind på din Facebook konto, vælge ikonet med hængelåsen i øverste højre hjørne, klikke ”Hvem kan se mit indhold?” og vælge ”Hvad ser andre personer på min tidslinje?”. Klik på ”Som hvem?” for at lukke det op. Din tidslinje vil derefter fremstå som det offentlige ser det.

 

Facebookprofil som andre ser den

 

Hvis du har begrænset adgangen til din tidslinje til venner, vil offentligheden kun se din profil- og cover billeder, et link for at kunne kontakte dig (som du kan begrænse til venners venner), de personer, du følger, og de grupper, du tilhører. For at se din profil som en bestemt person ser den, skal du klikke på ”Vis som bestemt person” i toppen af vinduet og indtaste personens navn.

 

 

#2 Ændring af dine privatindstillinger for fremtidige opslag

For at ændre hvem der kan se din tidslinje, skal du gå tilbage til Facebooks tidslinje og klikke på samme hængelås-knap som før, gå ind på ”Hvem kan se mit indhold?” og i stedet vælge ”Hvem kan se mine fremtidige opslag”, hvor du kan vælge om det skal være offentligt, venner, kun dig selv eller bestemte personer der skal kunne se dem.

Hvis du også vil have kontrol over, om de opslag du bliver tagget i, skal fremgå på din tidslinje, skal du igen gå ind i samme indstilling og klikke på ”Hvor kan jeg gennemgå, hvem der kan se eller finde ting, jeg har slået op eller er blevet tagget i?

Her kommer du ind på din aktivitetslog, som viser alle dine aktiviteter på Facebook fra du oprettede din profil. For at kontrollere dine fremtidige opslag, skal du klikke på ”Gennemgang af tidslinje” i venstre side og klikke på tandhjulet øverst oppe.

 

Ændring af dine privatindstillinger for fremtidige opslag

 

Her kan du aktivere eller deaktivere, om du selv vil gennemgå de opslag, du bliver tagget i. Hvis du helt vil undgå at blive tagget, kan du gøre det samme ved Taggennemgang.

 

 

#3 De mere avancerede indstillinger

Vil du ændre privatindstillingerne for dine tidligere opslag, lave begrænsninger for hvem der kan kontakte dig, eller måske begrænse hvem der overhovedet kan finde dig, har du selvfølgelig også mulighed for det.

Klik igen på hængelåsen og vælg ”Se flere indstillinger” i bunden af pop-up menuen.

 

Privatindstillinger 3

 

Herinde kan du gå i dybden med hvem du ønsker skal se hvad fra din tidslinje.

 

 

#4 Gør dine oplysninger private

Under oversigten ”Om” ved siden af din Tidslinje, kan du redigere privatoplysningerne til alle de oplysninger, du har givet til Facebook – lige fra arbejde til mobiltelefonnummer til fødselsdato.

Du trykker bare ”redigér” på det punkt, du gerne vil gøre mere privat eller offentliggøre for hele verdenens befolkning.

Gør dine oplysninger private

 

 

SÅ! Nu er du sikret lige præcis som du ønsker det. God sommer 🙂

Om forfatteren:

Hej! Jeg hedder Anna Mai. Jeg er tekstforfatter i Esbjerg. Mit firma hedder Oneline. Her skriver jeg tekster til alt fra hjemmesider til tryksager.

 

 

 

Udgivet i Ikke kategoriseret.